Reducerea reducerilor

O plimbare dupa un cadou poate spune multe despre persoanele din jurul tau si modul lor de a fi. Mai ales cand esti in plin sezon de reduceri. Intamplarea face ca intr-o dupa amiaza de joi sa ma aflu intr-un magazin Stradivarius din zona Unirii. Imaginati-va: cel putin 50 de domnite agitate si infuriate, spatiu mic si reducerea reducerilor.

Doamne si cat de mult ne plac reducerile. Cu cat sunt mai mari cu atat mai bine si mai frumos pentru sifonierul nostru si pentru atitudinea noastra care va arata mai proaspata. Greseala apare insa in momentul in care reducerea fiind mare sa tindem sa cumparam de dragul pretului, mai de nimic. Ideea nu este sa incarcam sifonierul dupa care sa vedem ca am investit inutil 25 de lei intr-o bluzita care nici macare nu ne avantajeaza. Reducerile sunt pentru a scapa de hainele din colectiile anterioare. Ganditi-va logic: nu sunt un cos de gunoi unde pe deasupra dau bani si imi stric si imaginea. Imi plac reducerile pentru ca imi pot imbunatati imaginea cu ceva dragut, ceva ce imi doream de mult timp si care este si ieftin.

Pasul numarul doi: uitati-va la persoanele care stau la coada. Eu am observat ca 90% din domnitele aranjate in coloana catre casa, se prezentau total nearanjate si ponosite de viata. Cocosate si fara nimic care sa te incante. Cumparau maieute la fel de neinteresante, nu le avantajau deloc exact ca cel de pe ele, strageau in brate fiecare obiect mai mic de 50 de lei care ceva sacru. Acum sa ne uitam la noi in mana si la vestimentatia noastra. Am in mana ceva folositor si care ma avantajeaza? Sunt imbracata mai bine decat vara trecuta sau arat ca o femeie dupa 3 ore de camp si cu 6 dragalasi acasa? Dupa ce ne-am raspuns la aceasta intreare vom afla daca investitia, desi este vorba de reduceri, este una buna si de care ne vom folosi pe viitor. Nu de 4 ori pe an, ci saptamanal sau o data la doua saptamani.

Tragem linie si subliniem ideile principale: reducerile nu trebuie sa provoace razboi si  cumparare inutila de obiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *