Toamna se numara planurile

Cu parere de rau vara ne praseste si trebuie sa acceptam ideea ca  de acum vom  participa la culorile calde, uneori, ale toamnei. Dar acesta nu este un capat de veselie sau de planuri marete. Chiar daca nu ne-am indragostit in aceasta vara, tintele noastre trebuie sa atinga culmi inalte. In aceasta toamna vom numara impreuna planurile. 

Pentru inceput nu strica o mica privire in sifonier. Ne putem descotorisi cu mare usurinta si fara parere de rau, de multe lucruri care nu vor mai parcurge drumul diminetii pana la munca alaturi de noi. Sa nu uitam ca toamna este de fapt un nou inceput. Exact ca la scoala cand ne cumparau parintii de la ghiozdanel nou pana la uniforma, pantofiori, chilotei. Asa trebuie sa fie mereu. Chiar daca nu inlocuim toata garderoba de toamna este necesar sa avem cel putin o piesa din noul sezon. Asta daca bineinteles este in conformitate cu personalitatea noastra. Dar cum moda este o exprimare a personalitatii, si cum designeri si personalitati sunt multe, sunt sigura ca vom gasi niste accesorii in forma de aripa sau pana care sa ne placa. Ne putem gandi fara incetare la drumurile din anul ce va urma.

Acum ca am scapat de hainele la care nu puteam renunta, ca am dat geanta care incepuse sa se scorojeasca de la cat am purtat-o, putem sa ne gandim la noile noastre teluri. O noua marire de salariu, un nou post sau chiar o noua slujba.  Toamna obisnuiam sa ne inmultim cunostintele. Este timpul ca si din aceasta toamna sa evoluam. Nu doar din punct de vedere professional, ci si cultural. O lectura nu face rau din niciun punct de vedere. Dimpotriva, ne imbogateste vocabularul si imaginatia.

Perspectiva cu care vedem viata ar trebui sa o inchidem in camera pozitiva din mintea noastra. Ghinionul nu ne urmareste doar pe noi, zilele de toamna pot fi  frumoase, iar noptile singure nu sunt cel mai rau lucru din viata noastra. Depinde in mare masura de noi cum vedem lucrurile care ni s-au intamplat si care ni se intampla, depinde de noi cata atentie acordam fiecarui detaliu si cate secunde fiecarei dezamagiri.

In princiu nici nu conteaza cat este lista de lunga sau de scurta, conteaza doar sa ne dorim mai mult in fiecare zi. Sa invatam de la altii, de la noi, sa intelegem, sa ascultam si sa observam. Conteaza sa nu lasam niciun soare sa apuna fara un zambet si fara amintiri frumoase.

De multe ori am impresia ca toamna se schimba anul, nu iarna.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *