20 de curve la pachet

Nu sunt fumatoare. Dar imi place mirosul de tigara iarna cand iti ingheata nasul. Prietenul meu ar spune ca sunt fumatoare o data ce am fumat  mai mult de 2 tigari. Aprind una, recunosc, o data la luni distanata. Poate intr-un club sau poate la o barfa picanta.

Am intrebat multi fumatori cum s-au apucat de ucis. Toate raspunsurile sunt la fel, zici ca s-au vorbit: la liceu. Pai daca e efect sa fie de durata. Altii mai tarziu imbranciti de ocazie si filme. Am inteles dupa lungi intrebari sacaitoare pe care le tot puneam in stanga si in dreapta fiecarui fumator pe care il intalneam, ca tigarile sunt ca niste curve pentru barbati.  Pentru acei barbati care nu vor monotonie cu o femeie, ci cu mai multe. Cam 20 pe zi. Tigarile sunt ca femeile: unele scumpe, altele medii, unele bune, altele slabe, dar in final toate ofera aceeasi structura. Unele tigari au un miros de ciocolata ca femeile tandre, alte tigari sunt tari si imbacsite ca femeile cu sange iute.

Pentru femei, tigarile sunt un moft. Un moft ca putem sa facem ce fac barbatii, un obicei pentru cele care nu stiu ce sa faca cu mainile in public, un motiv sa atraga atentia si un gol in care sa aprindem lipsa ambitiei.

Pentru nefumatori, tigarile sunt degeaba. Sunt risipa zilnica.Nu intelegem sinuciderea drept satisfactie. Intelegem insa fumul din baruri, cluburi, dar nu de pe strada, nu din parcuri, nu din fata magazinelor si scolilor, nu de la parintii care nu inteleg ca toti copiii imita, indiferent de varsta.

In principiu suntem lasati sa ne sinucidem legal. Este singurul mod prin care iti planifici moartea si nimeni nu are nimic impotriva. Apare doar o problema: tu mori cand vrei tu sa mori, dar cel de langa tine?  Grabesti tigarile si sari peste numarul pe care ti-l impune plamanul stang doar pentru ca te-ai saturat cu tine si zilele tale banale si pline de probleme. Dar cei de langa tine sufera dublu. Rezulta din aceasta ecuatie ca esti un criminal in libertate si ucizi legal. Crima a devenit legala cu ajutorul fumatorilor.

20 pachete cu morfina va rog.

Comments

 1. Ale R.

  Atat de adevarat tot ce ai scris aici… Nici eu nu fumez (deloc). Oare nu-i de ajuns ca atunci cand merg in cafenele/puburi/restaurante inhalez destul de la ceilalti…? Se pare ca mai nou si in parcuri inhalezi fum de tigara de la ceilalti…Felicitari pentru blog! In sfarsit am gasit unul care sa fie exact cum imi place mie.

  1. cravatarosie

   Multumesc mult 🙂
   Inseamna mult pentru mine.
   Cat despre fumat in parcuri am vazut mame care fumeaza langa caruciorul copilului sau chiar in nasul lui. Urat ca asa zisa mama sa strici plamanii propriului copil, dupa care sa ii spui ca il iubesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *