A ce miroase mâna ta?

Weekendul trecut am fost împreună cu sora mea prin Craiova pe la bunica noastră. Orașul l-am găsit ușor schimbat. Atât de puține se schimbă într-un oraș nu foarte mare, încât nu mai ai nici măcar o urmă de speranță că se va schimba ceva repede în capitală. De la gară și până la blocul bunicii mele faci 10 minute de mers pe jos, la bulevard, ca să fiu mai precisă. Pe lângă faptul că nu găsești nici măcar un coș de gunoi, semafoarele sunt de bibelou. Nici nu îmi mai aduc aminte cum arătau când funcționau.

Revenind la scopul excursiei noastre am ajuns la apartamentul 13, care pâna acum ceva ani avea și o pisică neagră care întâmpina subtil fiecare pantof lăsat la ușă. În apartamentul 13 geamurile sunt mereu deschise. Eu și sora mea spuneam mereu despre Craiova că este ca o casă cu toate geamurile și ușile deschise. Așa bate vântul peste tot în Craiova.

In una din cele trei zile cât am stat acolo am dat peste o cutie Nivea. De aici amintirile au venit valuri, valuri cu fiecare adiere de vânt care juca prin apartamentul cu patru camere. Toate zilele miroseau a cremă Nivea. Era crema frumuseții, crema hidratantă după duș, crema cremelor. Și fiecare adunare a tineretului în bucătărie la o seara de jocuri era parfumată de Nivea. Fiecare bătătură, fiecare masaj, fiecare dorință de delicat începea și se termina cu Nivea. Nici nu este de mirare ca este brandul meu de suflet.  Crescând cu acest miros și cu această textura simt ca este parte din familie. Spre surprinderea multor persoane mi-am făcut lucrarea de licență și lucrarea de dizertație pe brandul Nivea. Licența am prezentat-o din punct de vedere jurnalistic și dizertația din punct de vedere al rebrandingului.

Sursa foto: Pagina de Facebook Nivea Romania

Citeam acum ceva ani că un brand poate ocupa un loc în familia cuiva și orice mișcare greșită a brandului poate afecta emoțional consumatorul. Mi s-a părut atât de hilar încât mă gândeam: Uite ce o să plâng eu dacă nu mai este x lucru la fel ca până acum. Dar în timp am observat că da, te afectează orice lucru care i se întâmplă brandului tău favorit. Dar Niveaua mea (așa îi spun de cand am cunoscut-o) este mereu acolo în aceeași formulă cu care te simți în siguranță.

Mâinile grijulii din copilăria mea miroseau a Nivea. Mâinile din prezent miros a Nivea. Mâine este o noua zi în care pot purta Nivea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *