Lisabona obrigado

Luciana on MAATIn ianuarie cand am inceput cautarile pentru urmatoarea vacanta, nu ma puteam decide intre Viena, Barcelona sau Lisabona. Nu auzisem multa lume mergand in Lisabona. De fapt singura persoana de care stiam ca fusese acolo era o colega de la locul de munca. Am inceput sa caut detalii despre acest oras enigmatic pentru urechile si ochii mei. Decizia dupa 3 saptamani de cautari: Lisabona.

15 iulie noaptea aterizam dupa 4 ore si 15 minute pe aeroportul din Lisabona la ora 22:10 pm. Dupa un somn adanc ne-am trezit cu noaptea in cap si am plecat la pas, la ora 08:00 am, duminica, sa cautam cafea. Orasul inca dormea si abia dadea semne ca ar vrea sa se trezeasca. Dar si cand s-a trezit, Lisabona ni s-a dezvaluit ca o femeie plina de mistere.

Fiecare piatra, fiecare fereastra, fiecare val care se spargea pe treptele unde paseau imparatii din navele lor marete, canta. Cantecul era scurt, duios si plin de emotie. Ce poti sa trimiti pe valuri sau cu vantul? Dor, iubire, amintiri si dorinte. Despre asta este vorba in Lisabona si asta o sa gasesti. Primesti si un mic bonus daca esti atent cand ajungi acasa: liniste. Este acea liniste pe care ti-o ofera locul care iti arata larg si simplu ca viata e frumoasa si plina de motive sa fii fericit. Si daca nu esti fericit ai face bine sa incepi sa lucrezi mai mult la asta.

Ca sa nu ne lungim si cel mai bine o descoperiti singuri va las mai jos cateva lucruri din categoria ,,bine de stiut,,.

  1. Metroul circula pana la 01:00 am. Cartela se achizitioneaza usor de la tonomat si trebuie pastrata deoarece o folosesti sa intri la metrou, dar si la iesire.
  2. Lisabona card merita fiecare leut.
  3. Vinul de Porto seamana cu visinata noastra.
  4. Este multa politie peste tot si te simti in siguranta.
  5. Cursele low cost pleaca de la terminalul 2. Acesta nu dispune de loc pentru fumatori dupa ce ai trecut de vama.
  6. Oamenii sunt foarte draguti asa ca nu te sfii sa le ceri ajutorul cand te ratacesti.
  7. Turnul Belem, desi e gratis cu Lisabona card, nu merita coada de la intrare. Dar asta este doar parerea mea. Privelistea de sus o poti gasi in oricare alte obiective.Turnul Belem
  8. Castelul Pena nu merita banii. Poti cumpara bilet doar pentru parc daca tot ai urcat pana in varf de deal. Cu biletul de parc poti intra in curtea palatului si pe terasele lui. Nu ai acces la mobila din castel.  Zic eu ca nu e mare pierdere daca nu vezi doua paturi si 10 scaune.Wine with a view
  9. Incearca mancarea lor. Nu te indopa de pizza sau paste cand asta poti manca si la tine in tara.
  10. Daca vrei sa cumperi suveniruri care au imagini cu Lisabona (suport de oala/pahar, tava de servize, magnet, etc.) trebuie sa fii atent sa nu fie printate. Acelea sunt de proasta calitate si se vor deteriora. Cand pui mana pe imagine aceasta trebuie sa fie in relief. Sunt mai scumpe putin, dar merita afacerea daca tot dai banii pe un suvenir.

Majoritatea obiectivelor ofera priveliste asupra Lisabonei.

Cabo da Roca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *