Cand ploua in weekend nu iti vine sa iesi prea mult din casa. Alegi din celebrele doua variante: dormi sau te uiti la toate filmele si serialele pe care nu apuci sa le vezi in timpul saptamanii.
Sâmbăta am decis împreună cu Florin să mergem la un workshop despre paste organizat la Casa di Peroni. Cu o mică întârziere ne-am prezentat la ora 13:00 la Linea/Closer to the moon și am asteptat să fim dați pe spate de ceva mistere despre paste. Și am fost spre surprinderea noastră. Chef Marco Magri ne-a dezvăluit puțin din istoria gastronomică a Italiei și de ce este bine și logic să mâncăm în funcție de anotimp. Am învățat cât de importantă este cultura gastronomică și cât de mult ar trebui să respectăm bucătăria. Practic o bucătărie vorbește despre oameni, locuri, istorie, sentimente și anotimpuri.
Am tăiat ceapa, am fiert pastele și chef Marco preparat sub ochii noștri curioși paste alla matriciana cum numai în Italia am mai mâncat. Mie personal îmi venea să ling farfuria, dar mă gândeam că mai sunt încă 10 oameni pe lângă mine care pot spune că nu am mai mâncat de zile întregi să mă dezlipesc acolo :)).
Am verificat pe site și doar pe 4 noiembrie mai este un workshop despre paste. Daca nu aveți o nuntă sau un botez, eu zic să mergeți. E un mod drăguț de a petrece o zi de sâmbătă în 2.
Ciao!