Jurnal de pandemie COV-19

Ziua 3

Încep cu ziua 3 că e luni, 16 martie, și de 3 zile am decis să stăm în casă. Măcar o perioadă de nouă zile. Dacă lucrurile nu se aranjează spre mai bine, vom prelungi perioada de ședere în casă atât cât va fi nevoie. Nu văd de ce am ieși din casă în lumea mare, când lumea nu pleacă nicăieri. Fiecare obiectiv turistic va fi acolo și mâine și peste o lună. Important este să fim cu toții bine și să ne bucurăm de primăvara și de vara care vin, împreună.  Nici nu are rost să povestim despre Covid-19 deoarece la un simplu search pe site-urile oficiale veți găsi toate informațiile.

Am văzut în acest weekend că multă lume a început un fel de jurnal în această perioadă în care #stămacasă. Am dat pe internet de jurnal de dulap (pantofi, cămară), jurnal de bancuri, deci creativitatea este la cote maxime în zilele acestea. Dacă stau să mă gândesc bine cred că acum, în perioada de stat în casă, cu resursele pe care le avem, putem observa cine este creator de conținut și cine nu. Că poze în vacanțe și la restaurant face toată lumea.

Acum, să vă povestesc ce am făcut noi zilele acestea. O să scriu o dată la câteva zile ca să fie mai distractiv. Sâmbătă am făcut un mic-dejun copios și am plecat cu Florin la ultimele cumpărături din săptămâna aceasta. Nu am luat mâncare nici pentru 3 luni, dar nici pentru 20 de zile.  Cel mai important lucru a fost că am făcut o listă cu ce mai avem de luat și ce am vrea să mâncăm. Am făcut un plan alimentar pe o săptămână și am cumparat tot ce aveam nevoie să gătim toate mesele. Acum nu am pus 5 mese deoarece efortul depus de zi cu zi urma a fi redus și nu am vrea săieșim din această izolare cu 10 kg în plus. Am stat maxim 20 de minute în Auchan după care am venit acasă. Am dezinfectat hainele cu care am fost afară și în scurt timp am aflat că pot merge la muncă să îmi iau calculatorul pentru a lucra de acasă. Nu știu dacă v-am spus până acum cât de mult îmi place mie ideea de a lucra de acasa. Enorm. Sunt fanul ei numărul 1. Am mers să ridicăm toate cele necesare de la sediu și o dată întorși acasă nu am mai ieșit până seara când am scos câinele la cele necesare. Ideea este că stăm într-un complex mai izolat și nu suntem mulți locuitori. Cu Luna ieșim afară de 2 ori pe zi și nu stăm mai mult de 5 minute. In acest interval nu ne întâlnim cu nimeni și dezinfectăm tot ce purtăm cât suntem afară. După venirea de afară, eu am făcut puțină mișcare cu ajutorul aplicației Nike Training. 12 minute de exerciții pentru abdomen. 😊 Să nu ies ca un purcel după izolare.

Duminica a fost provocarea numarul 1 că nu am avut practic niciun drum de făcut. Mâncarea era cumpărată, calculatorul acasă. Am pregătit un mic-dejun care să fie ușor și puțin, ne-am uitat la un film drăguț, a urmat prânzul și ne-am culcat 2 ore. Oarecum oboseala și stresul își spuneau cuvântul și am picat lați. După ce ne-am trezit ne-am uitat la câteva episode din Blacklist și ne-am culcat destul de târziu. Nimic interesant în aceste 2 zile până acum.

Azi, luni, m-am trezit devreme și am coborât cu Luna afară. Miroasea a corcoduși și era o liniște care anunța Paștele. Cumva m-am gândit la liniștea pe care trebuie să o avem oricum în această perioada și pe care nu ne-o luăm niciodată. Mereu suntem prea ocupați de ce gătim în ziua de Paști și câte feluri să gătim, încât uităm să ne gândim la noi, la sufletul nostru și la această periodă în care e bine să îl ajutăm puțin. E bine să îi dăm liniște, să îl atingem de sufletul oamenilor dragi și să îi arătăm că nu e singur. Să fim mai tăcuți cu gura și mai deschiși cu urechea. Azi a fost soare versus weekend și așa m-am bucurat de fiecare rază și de fiecare pas afară. Dar munca e muncă și la ora 9 eram cu calculatorul deschis, cafeau în brațe și gata de acțiune.

Pentru că iubesc lucratul de acasă am fost și eficientă azi în cele 8 ore. Pauza de masă a fost mai târziu deoarece nu ne era foarte foame, dar am zis să nu sărim totuși peste o masa și am transformat-o în prânzo-gustare. Florin și-a făcut un vlog pe care urmează să îl încarce în această seară. Eu mă apuc de sport după ora 19. Vă dau mai multe detalii într-un articol în zilele următoare cu ce avem noi pe lista să facem în cele 9 zile sigure de stat în casa. Dacă vom sta mai multe zile, revenim cu update la lista.

La voi cum a decurs prima zi de stat în casa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *