Jurnal de pandemie. Prima săptămână.

Miercuri 18 martie, ziua 5 de autoizolare

Dimineața aceasta a început bine, cu soare și voie bună. Deși m-am trezit mai târziu ca ieri, cred că încă nu m-am obișnuit că nu mai ies așa des, că nu mai plec în oraș și caut să fac tot felul de lucruri care să mă țină activă. Aseară când am ieșit cu Luna la plimbare am început să alerg ușor ca să îmi mai mișc gladiolele ( a se citi picioarele). De asemenea în această seară voi avea ora de aikkdo online. Nu cred că vă pot spune cât de mult mă bucur. Imi era super dor de oamenii de acolo, oameni alături de care învăț arta păcii.

Florin a înregistrat un nou vlog de autoizolare. Este despre lucrurile bune care i s-au întâmplat acestei planete de când stăm în casă și o lăsăm puțin și pe ea să respire. Și când ne gândim că stăm în casă de doar câteva zile la noi în țară. In lume, rezultatele sunt fantastice. Căutați vă rog pe internet să vedeți cât de mult a scăzut poluarea și apele cât s-au limpezit. Cred că până la urmă nu avem nevoie chiar așa zilnic de mașină, de atâtea drumuri, de atâta mâncare, de atâta socializare. Să ne întoarcem măcar o zi pe săptămâna privirea la cei cu care locuim sau la familia noastră de acasă. Sunt sigură că îl putem reduce de acum încolo pe acest ,,trebuie sa fac asta și asta,, cu ,,trebuie să ma bucur de liniște, de mine,,.

Zilele de joi și vineri au decurs normal. Trezit, spălat și muncit. Doar că vineri am avut din nou aikido. Tot online desigur. Sâmbătă am plecat până la Auchan să mai luăm câte ceva. Am rămas plăcut surpinsă să văd că afară era o coadă organizată și liniștită, iar oamenii păstrau distanța obligatorie de 1.5-2 m. Am intrat destul de repede în hypermarket, am cumpărat în fugă ce era pe lista și într-o oră cu stat afară cu tot eram în mașină, ne puneam centurile. Ne-am mișcat repede zic eu. 

După o săptămână de stat în casă am realizat că iubesc, ador și nu mai știu cum să mai spun că îmi place munca de acasă. Imi iubesc pijamalele și cafea băuta pe balcon, îmi place să iau micul dejun cu Florin, îmi place să fac câteva exerciții de întindere la soare. Siiii sunt mult mai productivă deoarece nu mai pierd 2 ore din viață stând în metrou. O oră la dus și o oră la întors. Nu fac nimic în acele 2 ore, nici pentru mine, nici pentru angajator.

Nu vă gândiți că în aceasta săptămână am tras curățenia de Paști, nu am mâncat ca cași cum nu am mai văzut mâncare și nu am rămas nespălată, că na, nu mă vede nimeni. Am mâncat sănătos, am făcut curățenie ca în orice altă săptămână și am avut mai multă grijă de mine. Atât mintal, cât și fizic. Am dormit, m-am uitat pe tavan, m-am uitat la filme, la poze și am multe idei de conținut pentru Instagram și site. Cumva aveam de mult timp câteva idei pentru IG, dar niciodată nu găseam timp sau chef. Cu pași mici dar siguri voi avea timp în această autoizolare să fac toate lucrurile pe care mi le-am propus în ultimii 2 ani. Universul m-a ascultat când l-am rugat să oprească lumea în loc pentru o lună cât să mă pun și eu în ordine. Acum trebuie doar sa fac totul. Cât e timp și liniște. Pe Terra e liniște de câteva zile.

Voi ce ați făcut în autoizolare?

Poiana Brasov septembrie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *