4 ore prin București

Weekendul trecut, când încă nu era atât de cald, am decis să mergem la o plimbare prin București. Am văzut în ultimii ani o minunăție de poze cu locuri superbe și cumva voiam să le văd și eu pe viu.

Am coborât la Piața Victoriei, la metrou, și prima destinație a fost Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Când am ajuns noi mai era o familie în curte, deci distanțarea putea fi păstrată fără probleme. Biletul pentru adulți este de 10 lei. Explicațiile de pe panouri erau scrise într-o manieră amuzantă și ușor de înțeles. Pe acoperiș puteai vedea soarele și petele solare. Telescopul nu era unul impresionant ca cel din Praga, dar își făcea treaba. Cred că am stat înăuntru cam 30 de minute. Nu e mult de văzut și după cum am spus nu era nici aglomerat.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

A doua oprire în drumul nostru a fost casa în care a locuit Coana Mița Biciclista. Cladirea este proaspăt renovată și arată foarte frumos. Dacă mergeți pe lângă ea, spre Calea Victoriei, veți intra pe o straduță mică, dar cu niște clădiri vechi superbe.

Casa în care a locuit Coana Mița Biciclista
Casă veche București

Ne-am oprit la o înghețată la Sweetology si pizza la felie de la Trevi. Este super bună. Cam scumpicică, dar este foarte bună și dat fiind faptul că se dă la felie poți încerca mai multe sortimente.🤤

Am reluat drumul pe străduțe până pe strada Benjamin Franklin, în spatele Ateneului. Pentru câteva momente ai impresia că ești în altă țară. Am văzut și un restaurant care te făcea sa juri că ești în Roma. O să mergem să îi facem o vizită cât de curând.

La pas pe strada Benjamin Franklin

Cred că deja aveam 7-8 km făcuți si am mers către ultimul ,,obiectiv,, de pe listă. Am zis să nu ne forțăm după 3 luni de stat în casă. Cred că ați văzut pe Instagram celebrele blocuri înalte care îți dau impresia că ești într-un cartier japonez. Trebuia să văd și eu locul că doar nu stau de 12 ani în București și să rămân o neștiutoare. Locul arată super drăguț și ies niște poze demențiale, dacă prinzi și niște lumină bună.

Toată plimbarea a fost încheiată cu o băutură pe terasa de la TNB și cu o plimbare pe Calea Victoriei. De la fete cântând la vioară până la descoperirea lui Cezar Gună care cânta live.

Weekendul viitor avem în plan încă o plimbare prin București. Cred că e anul în care vom descoperi cât de frumos este și la noi acasă.😊

Dacă știți locuri frumoase prin București lăsați mai jos în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *