Ce poți să faci 5 ore în Brașov

După ce în 2020 am stat mai mult în casă, anul acesta ne-am hotărât să ne plimbăm mai des. Cu cheltuieli mici, dar fără să intrăm pe modul zgârcenie. 😁

Am ales prima destinație Brașov pentru că trenurile pleacă aproximativ din oră în oră și pentru că, noi nu l-am vizitat niciodată cap coadă, cu toate obiectivele turistice pe care le deține. Nu o să va scriu istoria fiecăruia deoarece e plin internetul de aceste informații.

Am plecat sâmbătă dimineața, cu un tren la ora 8:10. La 10:50 eram în gară în Brașov. Am luat un Uber (10 lei) până la cel mai îndepartat punct turistic ca să le bifăm în sensul de întoarcere spre Piața Sfatului.

Prima oprire a fost Prima Școală Românească. Din păcate a fost inchis, dar am tras cu ochiul pe geam și parcă eram în clasă cu Ion Creanga. Tot ce era acolo te transpunea într-o lume pe care doar ai citit-o. Sigur voi trece să o vizitez cum se cuvine și înăuntru, când o să mai fiu în Brașov.

Prima Școală Românească Brașov

A doua oprire a fost Bastionul Țesătorilor. Lângă el era un patinoar plin ochi cu oameni. Obiectivul turistic gol. Păcat, deoarece noi ne-am simțit ca în vremurile apuse. Eu îmi imaginam că în curtea imensă se pedepseau oamenii răi și Florin își imagina pregătiri de luptă. O să vă las o poză doar cu poarta de la intrare. Curtea trebuie să o descoperiți voi. Este 7 lei intrarea.

Bastionul Țesătorilor Brașov

A treia oprire a fost către Strada Sforii. Nu mai fusesem niciodată aici și îmi doream să o străbat.

Strada Sforii Brașov

Am ieșit direct la Poarta Șchei. Lângă ea, dacă mergi în dreapta, se află și Poarta Ecaterinei. Superbe poveștile celor două porți. Cumva între Strada Sforii și cele două porți am simțit că sunt în Viena amestecată cu Praga. Istoria și-a spus cuvântul pe aceste obiective.

Poarta Ecaterinei Brașov

Deja mi se făcuse foame, dar cum eram aproape următoarele obiective, am zis că mai devansăm puțin masa. Oricum majoritatea restaurantelor erau inchise. Doar în centru găseai ceva afara, de mâncat. În rest, câteva cafenele și patiserii. După 10 minute de mers am ajuns la Turnul Negru. Am urcat la balcon unde puteai sa admiri superbitatea orașului. Dacă nu ne era foame mai stăteam așa, uitându-ne lung la acest oraș superb. La Turnul Alb, care era foarte aproape de Turnul Negru, nu am mai urcat. Dacă la primul urcai pe un drum, la al doilea trebuia să urci niște trepte. Multe la număr și deja nu mai aveam cărbuni de băgat. Catacombele care se află fix între cele două turnuri erau închise din cauza pandemiei. Ce bine pentru mine. Nu visam să merg pe sub pământ în ziua aceea.

Brașov

De aici foamea și-a spus cuvântul și am mers pe jos până la Piața Sfatului să vedem Biserica Neagră și să mâncăm. În 10-15 minute eram la Biserica Neagră unde era mai frig decât afară. Impunătoare și foarte frumoasă, dar cred că nu era mare pagubă să închidă ușile și să o încălzească. Afară era plăcut și deloc frig, dar înăuntru am înlemnit de frig.

Am mâncat la o terasă în Piața Sfatului. Nu am nimerit bine deoarece mâncarea nu a fost prea bună. Dar măcar nu cu dat-o în bară cu vinul fiert. Când ne-am uitat la ceas era 15:00. Am plătit, am luat un Bolt până la gară și am prins un Softrans care ne-a adus în Bucuresti în 2 ore si 45 de minute. Nu am avut rezervare. Ne propusesem să luam primul tren când terminăm de vizitat. Ultimul tren spre Bucuresti era la 20 și ceva. Nu am văzut câteva obiective deoarece erau închise, dar sigur nu scapă de noi după pandemie.

Între obiective am mers pe jos și ne-am pierdut pe străduțe. Este superb Brașovul și deja visam cu ochii deschiși să ne luăm o căsuță acolo. 🤭

Sunt curioasă dacă ați vizitat aceste obiective și ce parere aveți despre ele. Sau dacă aveți tips-uri pentru viitoarea escapadă la Brașov pe care o vom face.

Turnul Negru Brașov

Comments

  1. Mezo

    Sunt foarte bucuroasa sa aflu ca ati inceput sa va plimbati mai des in acest an si ca ati ales Brasovul ca prima destinatie. Este cu adevarat un oras frumos si incantator, plin de istorie si obiective turistice interesante. Ati reusit sa strabateti intr-o zi cateva dintre cele mai importante locuri si chiar sa va imaginati cum erau in trecut. Sper ca veti mai reveni in Brasov si veti avea ocazia sa vizitati si celelalte obiective turistice, precum Primaria, Strada Cerbului sau Biserica Sfantul Nicolae. Ma bucur ca ati vazut si Strada Sforii, un loc atat de pitoresc si de interesant. Multumesc pentru poze si pentru descrieri, am simtit ca si eu am facut o mica calatorie virtuala in acest oras minunat alaturi de voi. Sper sa va intalnesc si cu alte aventuri de calatorie in viitor. Felicitari pentru plimbarea voastra reusita, cu cheltuieli mici dar cu multa bucurie si entuziasm! 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *