Before I fall

Titlul articolului este numele filmului cu Zoey Deutch în rolul principal. Filmul este o dramă care la final te lasă cu gândul la tine, la cum vrei să rămâi în amintirea oamenilor. Cine vrei să fii pentru cei care te-au întalnit, pentru cei care te cunosc, pentru părinții tăi?

Departe de mine gândul pe care îl are toată lumea: că ai fost un om bun. Eu, personal, nu vreau să fiu doar un om bun. Mă gândesc mereu cum să fac să contez pentru cei din jur. Nu vă gândiți că mă voi da de trei ori peste cap precum Greuceaunu. Mai degrabă mi-ar face plăcere să știu că oamenii se simt bine în preajma mea, că reușesc să îi fac să zâmbească din suflet, că pot să împărtășească lucruri cu mine fără teama că vor fi judecați. Singurul lucru pe care nu îl fac prea bine este să promit că voi fi acolo oricând. Asta nu pot. Nu sunt acolo nici pentru mine. Mereu mi-a fost mai aproape să mă bag sub pătură când am nevoie să mă încarc. Sunt persoana aceea căreia îi place să stea singură și să se bucure de propria prezență.

Personajul din film trăiește aceeași zi de multe ori. Încearcă să fie o soră mai bună, o fiică mai ascultătoare, o rebelă, o iubită mai înțelegătoare. După ce încearcă tot ce îi trece prin minte nu înțelege care e scopul acestei zile repetitive. Care e de fapt lecția? Nu o să spun aici care e finalul pentru că poate vreți să vedeti filmul.

Mereu mă gândesc la personajul Sam din film. Fii cum vrei tu să fii, cum simți, cum ți-ar plăcea ție să cunoști pe cineva. Cred că e singura cale să nu te sufoci fiind cum ar trebui să fii.

Am vazut de curand ca exista si cartea la Carturesti. Cred ca e urmatoarea pe lista de cumparaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *