Luni, 28 februarie 2022

Luni, 28 februarie 2022

 

De la 8:50 AM a inceput sa ninga. Asta dupa ce toata iarna nu a dat un fulg in Bucuresti, in aceasta dimineata ninsoarea a decis ca e momentul sa apara ca prin magie. De la 8:50 ninge viscolit. Nici iarna nu mai stie ce sa faca si incotro sa o apuce, ce sa creada si unde sa se aseze. Mie mi-au inghetat picioarele in propriul apartament, dar ma gandesc cu groaza ca altor mii de oameni le-a inghetat inima la granita tarii noastre. De aseara de cand tot mapamondul a auzit de o posibila bomba nucleara in Europa, si lor le-a inghetat sangele.

Se presupune ca azi ar trebui sa lucram si sa livram in timp si ca de obicei. Doar ca am impresia ca cineva nu vrea sa recunoasca faptul ca  acel ,,ca de obicei,, nu mai e valabil azi. Nu mai e valabil de 5 zile. E drept ca frica ne blocheaza si ar trebui sa fim in garda ca sa actionam prompt, dar undeva spiritul de supravietuire nu mai e ,,ca de obicei,,.  Azi mai mult ca oricand e ascutit, e treaz.

Dupa 3 ore de nins viscolit si haotic e doar balta pe jos.  Sunt filme in care atunci cand incepe sa ninga se da marea lupta, punctul culminant al filmului, dar sunt si filme in care ninsoarea anunta finalul filmului, deznodamantul. Nu stiu ce imi doresc sa insemne ninsoarea de afara, dar daca ar fi decembrie mi-as fi dorit sa insemne Craciun. Dupa 3 ore de nins viscolit tot frig imi e, in casa. Acum mi-au inghetat si mainile. Problema e la mine, am circulatia proasta. Dar nu reusesc sa imi pun deoparte gandul ca la granita sunt mii de oameni carora le este frig, pentru ca afara ninge, pentru ca in casele lor ninge, pentru ca in tara lor ninge. In Ucraina ninge cu gloante si frica. In Romania ninge cu fulgi dezorientati. Poate ca si iarna a fugit din Rusia si a cautat adapost in Romania. Poate ca nu suntem chiar asa de rai pe cum ne descria Europa acum 10 ani. O inima undeva in pieptul acela avem si noi.

4 ore mai tarziu in Bucuresti ninge cu fulgi mari, dar tot viscolit. Parca sunt izgoniti de undeva dintr-un nor si se izbesc de tot ce le iese in cadere. Pe fundal de aude un correspondent CNN in Istanbul care spune ca Turcia a inceput procedurile prin care limiteaza traficul navelor ruse in apele comune. Rusia nu e prea fericita de veste.

Tocmai a intrat un mail de planificare a unor filmari pentru 14 martie. Creierul meu este confuz. Oare sunt paranoica daca ma gandesc ca poate nu mai prindem ziua de 14 martie sau sunt realista? Din punct de vedere a legii atractiei atrag raul sau sunt calculata si ma gandesc la o strategie de supravietuire? Pe site-ul digi24.ro Vlad Cazino iti ofera Aventura vietii tale, un minivan cu care sa pleci in vacante. Cui oare ii arde de vacante in asemenea momente? Vola mi-a trimis un mail cu tarife ieftine in Romania. Parca imi tipa cineva in creier: Hei, veniti sa vedeti Romania pentru ultima data! E ieftin!”.  De 20 de ani totul e ieftin in Romania.

De la ora 15:00 este soare afara. Belarus a anuntat ca renunta la neutralitate cu privire la bomba nucleara. Poate ca e cazul sa imi pun sosete in picioare si cand stau prin casa.

Comments

  1. Dyi

    Iata ca Romania are parte de o zi de luni neobisnuita, cu haos si incertitudine in Bucuresti si in tara, dar si cu speranta si un strop de pozitivism si bunastare in sufletele noastre. Ramanem in asteptarea urmatoarei zile si mai ales a intrebarii: ce ne aduce mai departe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *