Prima zi la munca

Am observat de-a lungul timpului ca nu se mai poarta vechiul costum din deux pieces in momentul in care mergem la interviul de angajare sau in prima zi de munca. Dar parca nu ar trebui nici sa ne complicam existenta cautand acel ceva care sa nu fie nici prea formal (daca situatia nu o cere), dar nici prea banal.

De exemplu, intr-o institutie in care seful este de sexul feminin si nu are o placere pentru moda sau pur si simplu este prea comod, nu trebuie sa iesim prea mult in evidenta. Daca mai pui peste asta si colegi care nu prea au tragere de inima sa isi puna imaginatia la contributie, e clar: nu poti sa apari acolo ca un sef venit in inspectie. Cu toate acestea este de bun simt pentru tine sa nu cazi in delasare. In fiecare dimineata trebuie sa iti trezesti imaginatia sa arati impecabil la locul de munca. Nu ai vrea sa te intrebe prietenii de unde vi: de la piata sau din parc.

Multe din randul nostru au inceput sa apara in pantaloni inflorati cu elastic in talie, sandale joase si pline de boboci, colanti si alte haine neadecvate la locul de munca. Fetelor, dragele mele, un blug drept (daca pantalonul drept este o oroare pentru voi) si o camasa sau un tricou intr-o culoare cu sanii imbracati si cu aripioarele ascunse, nu ar da deloc rau si poate ati prezenta si mai multa incredere. Acum sa nu cadeti in alta parte alunecoasa a conduitei: fiecare piesa vestimentara se poarta cu atitudine. Nu spune nimeni sa nu bati pasul cu moda atata timp cat te reprezinta ceea ce porti. Moda nu se naste peste noapte. Este aceeasi in fiecare anotimp. Poate are o floare mai mare, mai multe buline, dar in principu si la baza este aceeasi. Ceea ce se schimba este modul in care o simti, dar asta este alta discutie. Revenind la atutudine. Nu te poti urca pe tocuri daca ai o lene cat tine de mare. Mai bine iei niste tocuri mici si mergi normal si cu privirea sus. Cand ai pus o piesa noua pe tine de care nu esti prea sigura, ridica privirea si spune-ti de 5 ori ca arati super. In acest fel si haina respectiva va prinde viata pe corpul tau.

Sper ca v-am facut sa va razganditi in ceea ce priveste tinuta de maine pe care o veti purta la munca 🙂 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *