Ce am patit in timp?

Cleopatra a fost si cred ca va ramane cea mai frumoasa femeie din istoria omenirii. Motivul pentru care i s-a atribuit acesta onoare este acela ca frumusetea ei nu era doar una fizica, ci si una mentala. Cu totii stim ca Cleopatra avea nasul mare acesta fiind singur ei ,,defect,,. Inteligenta, manierele si misterul au facut-o sa ramana in mintea multor barbati si chiar in paginile istoriei. Machiajul ei denota mister si ii trasa toate liniile frumoase ale fetei.

In timp femeile au uitat de naturalete sau de eleganta. Nu foarte putine au inlocuit diplomatia si lipsa manierelor cu un machiaj sofisticat. Sau au cautat naturaletea atat in aspect, cat si in comportament. Sunt multe lucruri care in timp s-au schimbat. Asta nu doar la femei, ci si in societatea in care acestea traiesc.

Daca in anii ’80 o coafura facea toata treaba, acum gusturile si placerile sunt satisfacute in multe modalitati. Vrem sa atragem atentia prietenelor noastre, atentia barbatilor si de ce nu atentia familiei. Sunt multe femei care tanjec dupa complimente, adulatie si lucruri care sa le puna in valoare. Intr-o zi un site de frmusete este citit de mii de femei. Toate cauta un mod prin care sa isi puna ochii, buzele, sanii sau orice altceva in evidenta. Dar uita de un lucru de baza: atitudinea.

Femeia din 2012 vrea sa fie cea mai frumoasa si adulata. Cauta orice mijloace si barbatul ii incurajeaza fiecare gest de disperare. Cam aceasta este explicatia acestei disperari: de fapt cerem ajutorul barbatilor. Le cerem ajutorul sa ne iubeasca asa cum suntem. Vina este de ambele parti, cu totii cautam perfectiunea: in persoana, in relatie, in locul de munca si in satisfacerea placerilor.

Se pare ca ultimul secol ne-a spalat fata si ne-a taiat corpul, ne-a dus de la miscarea feminista la injosirea feminista,  de la atingerea scopurilor fara justificarea mijloacelor. Ce am patit in timp? Unde ne-am pierdut demnitatea dupa care tipam acum cateva decenii, unde am lasat puterea si naturaletea pe care le stapaneam cu atata maiestrie?

Comments

  1. cravatarosie

   Multumesc mult. 🙂
   Eu chiar cred si stiu ca inca mai exista. Singurul lucru rau este ca nu sunt mereu apreciate si nu sunt incurajate sa inteleaga ca ceea ce fac este bine.
   Mi-ai dat o idee despre ceva…despre tema unui nou articol 🙂

 1. Samira

  Acum cateva decenii nu eram bombardate cu imaginile din mass media , cu fashion tv , cu filmele americane comerciale care spun acelasi lucru , femeia e un obiect frumos !Doar un obiect pentru distractia barbatiilor , in plus cele care se revolta o fac in modul gresit , prin cuvinte vulgare , alcool, tutun, droguri doar ca sa iasa in evidenta 🙂

  1. cravatarosie

   Sunt de acord cu tine in unele privinte. Dar eu cred ca nu incercam sa demonstram ca putem. Eu cred ca este un mare strigat de ajutor al femeilor. Nu ne mai simtim frumoase pentru ceea ce suntem. Barbatii cauta prea mult femeiea perfecta si compara doua persoane de parca am fi jocuri video.
   Cam de aceea cred eu ca am ajuns sa taiem din noi si sa incercam sa aratam cat mai bine pentru unii care nu inteleg photosopul si faptul ca frumusetea este trecatoare.
   Daaaaaaar si noi suntem fraiere ca incercam prea mult.
   😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *