Despre colegi

Draga tu,

Hai sa iti povestesc ceva despre colegii de la locul de munca. De cateva zile ma tot gandesc cum o mana de oameni te pot darama psihic, te pot face sa reusesti sau pot pur si simplu sa faca firma sa prospere cum nu a crezut.

Sa luam mai intai partea frumoasa a colegilor. Eu, personal, am cei mai tari colegi pe care i-am avut pana acum. Nu sunt perfecti sau pe aceeasi lungime de unda cu mine, dar asta ii face speciali. Sunt genul de oameni de la care inveti ceva mereu. Nu e zi in care sa nu afli ceva nou. Asta acum la actualul loc de munca. Poti sa spui te rog si stii sigur ca cineva te va ajuta fara sa astepte momentul propice sa iti ceara o favoare. Poate sa ti se intample un necaz linistit. Nu o sa sara nimeni ca nu apari si sa povesteasca in stanga si in dreapta despre cum o sa murim acolo de la 3 clicuri in plus.

Stim sa facem cele mai spumoase glume, cele mai acide certuri si cele mai frumoase sfaturi. Stim multe unii despre altii si ne purtam de grija, ne bucuram pentru reusitele lor sau ale familiilor lor. Dar cred ca lucrul cel mai important este ca ne acceptam asa cum suntem. Si diferenta ne uneste.

Partea urata a colegilor apare atunci cand persoanele de langa tine te mananca de viu. I-am cunoscut cu varf si indesat si pe acestia. Este ca si cum singurul motiv pentru care s-au angajat a fost sa faca viata mizerabila cuiva. Dau in stanga si in dreapta cu frustrarile personale de zici ca tu esti de vina pentru tot. Acesti indivizi sunt motivul pentru care multe persoane ajung sa isi urasca locul de munca, sa creada ca ei chiar nu pot mai mult sau pur si simplu se incarca cu atat de multa energie negativa incat nu isi mai dau seama ca le afecteaza viata si sanatatea.

Toti suntem colegul cuiva. La locul de munca petrecem cel mai mult timp din viata noastra. Hai sa o facem frumoasa. Nu trebuie sa iesim la o bere in weekenduri. Trebuie doar sa stim sa spunem ,,te rog frumos” si ,,multumesc”. Sa schimbam cearta pe o reteta de paste delicioase, intrigile pe ce se mai poarta si gandurile negative pe lucrurile minunate din viata noastra.

Stii tu draga ce face un colectiv vesel si plin de energie? Produce un manager fericit. Stii ce face un departament vesel? Produce mai mult decat iti poti imagina.

 

Draga tu, sper ca esti un coleg minunat si sper ca stii ca un zambet schimba lumea.

 

Cu drag,

Lucille.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *