Ura te face urât

8ac0aeb19574d1480af2780de9a7ce3e

Am fost învățată de mică să nu judec oamenii care gândesc sau se comporta diferit față de mine. Mama mea nu a citit sau a învățat asta la scoala. A știut că așa cum ei nu îi place ca lumea să o judece pentru lucruri pe care ea simte că vrea să le facă, așa nici ea nu îi va judeca pe ceilalți.

Alegem să facem anumite acțiuni care de multe ori nu sunt înțelese de ceilalti, deoarece trăim realitatea noastră. Fiecare din noi trăieste niște situații, are anumite temeri, bucurii și sentimente diferite. Este foarte normal să acționăm diferit în majoritatea situaților.

Pentru a nu mai judeca decizile celorlalți sau pur și simplu fă-ți viața mai ușoară și nu mai critica fiecare individ cu care stai în cameră, încearcă să îl înțelegi ca atare. Sau poți să cauți motivele pentru care a făcut orice gest de până acum. Dacă ți se pare complicat, să știi că nu este. Trebuie să te cunoști pe tine foarte bine. Să fii sincer cu tine în oglindă și să îți accepți tot bagajul cu care ai ajuns până la vârsta asta.  O data ce știi câte defecte ai și câte calități, vei vedea că arta de a înțelege acțiunile celorlalți va sta la un pas distanță. Pasul acela se numește ascultare. Cu cât asculți mai mult un om și îl privești fără a-l judeca, fără a-l contrazice, fără a spune ce ai făcut și tu în situația aceea sau în viață (doar dacă îți cere), vei vedea că puțin câte puțin vei înțelege de ce acționează și reacționează ceilalți. Nu mai raporta totul la tine și la convingerile tale. Dacă ne gândim puțin nu esti centrul Universului și nici om fără de greșeli.

Mai este o situație în care poate ai parte de o persoană negativă. E ca norul acela din vacanță. De fiecare dată când încerci să fii binedispus, apare și distruge tot. Tu zâmbește și nu încerca să înțelegi durerea și frustrarea care sunt păstrate în sufletul respectiv ca hrană. Acei oameni nu vor vedea lumina de la capătul tunelului pentru că merg cu mâna la ochi. Dacă poți și reușești să le dai mana la o parte, felicitări. Dacă nu vor și le place să stea pe întuneric, lasă-i.  Are grijă timpul să trimită o scrisoare cu tot ce a pierdut persoana respectivă stând pe întuneric.

Zâmbește des și în fiecare dimineață când te trezești! Simplul fapt ca poți să respiri te face norocos.

Cu drag,

Lucille.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *