Avem zilele de mâine

Foto: Spune-DA

Azi, ca și în alte zile mi-am imaginat același lucru. Doar că azi a fost diferită perspectiva. Azi m-am gândit la Luciana. M-am gândit la cine este ea, la ce își dorește și la ce i-a oferit viața până acum.

In ultimele luni m-am gândit la cum ar fi fost dacă aș fi făcut lucrurile altfel. Dacă aș fi avut curajul pe care îl am acum, dacă aș fi fost mai sociabilă ca acum. M-am gândit că poate aș fi ajuns și eu acolo unde mi-am propus când am plecat de acasă. Nu știu alții cum au făcut dar nu au sărit 100 de garduri ca să pășească zilnic în slujba viselor lor. De fiecare dată când citesc ca X sau Y a ajuns celebru doar pentru că a servit la masa care trebuie sau s-a pierdut într-o parcare ca Will Smith mă apucă râsul. Sau alții care au avut șansa să arate printr-o eroare ce pot și știu și să nu le fie furată munca, ci dimpotrivă să fie apreciați și să le fie valorificată pasiunea.

Poate dacă aș fi învățat mai mult, poate m-aș fi simțit mai sigură pe mine, poate dacă cei care ar trebui să ne călăuzească în viață nu ar ține cont de locul în societatea orășelului ar fi fost mai optimiști în puterile mele, aș fi prins mai mult curaj să le arat ce știu și cum știu. Poate dacă nu mă înroșeam mereu când trebuia să vorbesc aș fi fost mai descurcăreață. Poate dacă nu aș fi lăsat mereu și oricând de la mine aș fi fost mai respectată în multe cazuri. Poate dacă nu aș mai crede că oamenii sunt drăguți și că nu am nimic de luat cu forța sau de valoare nu aș mai fi prăduită cu fiecare cuvânt.

Dar azi m-am gândit la Luciana. Și sunt mândră de ea. La cei 27 de ani împliniți și sănătoși este un om timid, dar se tratează 🙂 . Este un om zâmbitor, creativ, organizat, încă vede binele în toată lumea și în fiecare situație, empatic, nu foarte încrezătoare în ea, dar asta o face să ia lucrurile pas cu pas, atentă la detalii pentru că ele contureaza totul. Dacă nu ar fi pățit atâtea până acum, dacă nu ar fi întâlnit oamenii pe care i-a întâlnit și dacă nu ar fi gândit ca până acum, nu ar mai fi învățat atât de multe și nu ar fi cine este astăzi.

Gândul zilei a fost că tot ce suntem în fiecare punct al vieții este multitudinea de lecții învățate de la tot ce am trăit. Avem zilele de mâine și poimâine de învățat atât de multe lucruri frumoase dacă avem în suflet prea multe urâte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *