Mesaj pentru cei care vor să renunțe la școală

Acest text se adresează DOAR persoanelor care vor să renunțe la școală din varii motive. Limbajul și textul folosite sunt pentru a mă face înțeleasă și pentru a mă apropia mai mult de cei care vor să înțeleagă textul.

 

 

 

Acum să începem concret. Dacă vrei să renunți la școală pentru că asha e coool îți spun de acum că am omis deja două greșeli de scriere. Îmi doresc foarte mult să știi deja asta și să le fi identificat până aici. Crezi că nimic nu te poate convinge să nu renunți la școală? Eu vreau să îți ofer 5 motive pentru care trebuie să termini cele 12 clase și să îți dorești mai mult de la tine și de la viața ta.

  1. Părinții nu sunt veșnici. Oricât de mult ți-ar plăcea să crezi că există cineva care va avea 10  lei pentru tine oricând, îți spun sincer și cu tristețe că parinții mor. Oricând li se poate întâmpla ceva și să nu mai existe. Imaginează-ți că mâine te trezești și ei nu mai există. Ce faci? Încearcă să îți răspunzi sincer. (Ia în considerare vârsta pe care o ai)
  2.  Părinții nu sunt slugile tale. Dacă trăiești cu gândul că ești copilul lor și asta îți dă tot dreptul să fii întreținut de ei pentru toată viața, să mănânce ei covrigi ca să ai tu telefon și blugi noi vreau să îți spun un secret: greșești.
  3. Frumusețea nu e veșnică. Dacă ești ferm convinsă că doar părul perfect drept și două bucăți de silicoane îți pot aduce o vacanță la Mamaia și un suc la bodega din sat/oraș/capitală și o viață fără griji, îmi doresc să îți spun adevărul: NU. Dacă termini 12 clase și îți continui studiile poți să îi arăți burtosului sau printzului care crede că te deține că poți să îți faci singură banii de un suc și că ție îți place nisipul din Grecia nu de la Mamaia, că poți să ai o mașină mai bună ca a lui și că aparatmentul lui nezugrăvit de 10 ani e mai mic decât casa minimalistă pe care ți-o poți construi tu.
  4. Băieți frumoși de 14-17-18 ani, dacă printzesa te iubeshte până la noul iPhone nu e de bine. Nu ai nevoie de ea. Nu mai fiți complexați că nu vă plac fetele că nu le scoateți în lumea largă de 100 metri pătrați din fața cartierului. Dacă terminați 12 clase le puteți spune că dacă mai folosesc substanța X din vopseaua Y o să rămână fără păr. Asta e sexy și așa le faci să se uite la tine. Sau ca să te convingi și mai mult că nu e nimic rău și nu pățești nimic dacă înveți puțin din toate și faci 12 clase gândește-te că ai răspunsul, după câteva ore de fizică și chimie, la întrebarea: de ce face un om riduri și de mergem pe pământ și nu prin aer. 😉
  5. Vă plângeți de viața voastră din România mai rău ca părinții voștri. Haideți să faceți ceva în privința asta. De ce să nu schimbați această greutate care apasă peste viatza voastră și să faceți din România țara în care să își dorească și străinii să locuiască?

 

Acestea fiind spuse sfatul tuturor celor care își doresc un sistem mai bun de conviețuire în comun este să nu vă lăsați de școală. Să nu încetați să vă întrebați dacă puteți face mai mult pentru voi în primul rând. Dacă vă place să mergeți la pescuit în loc de proba de la Bacalaureat, eu vă spun atât: învățați la școala când e cel mai bine să pescuiești, cu ce unelte, în ce zone și cum să faci această pasiune perfect.

Eu am încredere că dacă vă gândiți 5 minute pe zi la voi și la dorințele voastre o să reușiți să găsiți încă 20 de motive pentru care să nu vă lasați de școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *