Pastele si fericirea

Luni seara nu ma lua somnul. Poate unde nimicisem niste paste delicioase facute de Florin. Nu stiu daca v-am spus pana acum, dar gateste omul meu ca un adevarat bucatar. Si cum stateam eu si contemplam tavanul in miezul noptii am inceput sa zambesc larg si pana la urechi. O stare de bine s-a lasat peste dormitor si m-am simtit fericita si bogata. Am facut suma acestui sentiment si era compus din urmatoarele:
– sunt sanatoasa tun. Bine am o carie la o masea, dar vad o frica nebuna de medici.
– am o familie minunata. A nu se citi ca nu ne si certam, dar asta este farmecul la final de an.
– am prieteni frumosi si care ma accepta cu toate toanele la pachet.
– am avut sansa sa lucrez in locuri in care am intalnit oameni de la care am invatat cum vreau sa fiu si sa nu fiu in viata.
– am tot ce mi-am dorit in copilarie: abilitatea de a ma intretine. Nu mi-a placut niciodata sa cer ceva cuiva. Uneori e gresit.
Cred ca restul lucrurilor sunt doar accesorii pe care le punem pe noi (sau langa noi) ca sa parem altfel. Dar in fond fericirea ar trebui sa fie ca in citatele de pe Pinterest: simpla. Un alt episod de fericire pura a fost cand am gasit timp sa gatesc pentru omul meu in fiecare seara. Incercam sa ii gatesc ceva simplu, repede si care sa nu fie foarte greu dat fiind faptul ca manca destul de tarziu. Ma si vad iesind din magazin cu o plasa in brate, in care aveam niste piept de pui si un sos pesto. Dar o caram dupa mine de parca aveam lingouri.
Cu cat ma gandesc mai mult cu atat gasesc multe momente in care am zambit fericita 100%. Mai sunt lucruri care nu merg la mine si de care vreau sa scap pentru ca nu imi fac niciun serviciu, dar e timp si pentru ele. Mi-am dat seama pe pielea mea ca fericirea o putem simti cand nu ne asteptam. Sau cand nu stim ce simtim si ce sa facem cu sentimentul acela. Suna ciudat, dar uneori nu stim ce simtim si in ce categorie sa punem anuminte stari.
Voua ce v-a provocat acest sentiment de fericire pura?

Comments

  1. Florentina

    Multumire! Multumire ca am cui gati, multumire ca am cu cine manca, multumire ca are cine aprecia munca mea, multumire ca peste toate astea…toata lumea e multumita! O seara frumoasa!

    1. Post
      Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *