Digital Divas 2019

Acum 4 zile mă pregăteam pentru a doua mea ediție Digital Divas. V-am povestit și anul trecut ce a însemnat pentru mine acest eveniment. A doua participare mi-a dat o direcție clară asupra lucrurilor.

Anul acesta la Digital Divas au fost anunțate persoane pe care le urmăresc pe canalele de social media și care mă interesau. Așteptam să văd/aud opinia lor despre acest eveniment și despre temele propuse în fiecare panel.

O să las mai jos tot ceea ce mi-a plăcut și m-a inspirat.

Mi-a plăcut mult prezentarea Dianei Cosmin. Pe lângă faptul că o citesc de ani de zile, încă o data mi-a demonstrat că e un om cu o gândire sănătoasă cu care eu rezonez. A vorbit despre storytelling și despre munca din spatele acestei bucăți de online. Concluzia prezentării ei a fost că suntem diferiți și acesta e atuul nostru. Fiecare își spune povestea așa cum o trăiește și o simte. Dar cine zice că a scrie e ușor nu a scris destul. De multe ori și eu am vrut să las scrisul. Mă gândeam că mai bine îmi păstrez gândurile pentru mine și în plus, dacă aș aborda alte teme oricum nu le-ar citi nimeni. Dar e complet neadevărat. Lumea citește mult și cu drag. Și cine nu citește are nenumărate variante de creatori de conținut care să le ofere entertainment.

Prezentarea Sanzianei Negru și Nicoletei Grigore a pus punctul pe i. E greu să faci conținut online. De orice natură. Dar conținutul video și imaginile sunt și mai greu de realizat atunci când nu ai o echipă în spate. Au povestit despre presiunea sub care ești pus când ești plecat cu un proiect și trebuie să livrezi altul venit peste noapte și ești singur în altă țară. Improvizezi și dacă știi ce vrei reușești.

În panelul 2, Otravă ( Cristian Simonca) a spus un mare adevăr în fața celor care susțineau că meseria de influencer se face cât ești tânăr și frumos. Și doar pe Instagram. Otravă le-a întrebat pe domnițe: La ce vârstă iese la pensie un influencer? Ce face după aceea? În plus a ținut să sublinieze că din nou, faptul că suntem diferiți e un lucru bun și doar dacă ai ceva al tău unic de oferit poți fi văzut și apreciat.

Panelul 3 a fost compus din 3 interviuri cu oameni care mi-au dat curaj. Nu le cunosc personal pe niciuna din femeile care au intervievat și au fost intervievate, dar credeți-mă că am luat puțin din fiecare. Alina Ceușan mi-a arătat încă o data că nu trebuie sa îți fie rușine cu abilitățile tale, cu locul tău într-o ierarhie. Si dacă ceva nu îți place schimbă-l. Dacă vrei mai mult ia. Stela Bizdu ne-a dat tuturor din sala o lecție de feminitate și curaj cum doar în filme mai vezi. Văitatul este de domeniul trecutului. Curajul se poartă zilnic și oriunde. Monica Birlădeanu ne-a spus clar că dacă vrei ceva de la viață te duci și îți iei singur. Dar îți și asumi. Nimic nu vine fără consecințe și nimeni nu e vinovat de alegerile noastre. Să fii unic și diferit e drumul cel mai bun în cariera de Digital Diva.

Morala mea dupa 9 ore petrecute acolo: să nu te mai gândesti la ce ar putea spune societatea despre tine. Nu poți fi pe placul tuturor. Prin urmare cel mai bine e să fii tu și să încerci să fii o versiune mai bună a ta, pentru tine, în fiecare zi. Un alt lucru pe care l-am luat cu mine după acest eveniment este perseverența. Nu renunța nici măcar o clipa la ce îți dorești. Doar perseverând o să te cunoști și o să devii mai bun.

Abia aștept conferința de anul viitor. Se pare că acest eveniment devine din ce în ce mai bun, de la an la an. Poate unde și industria în sine e încontinuă dezvoltare și schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *