Linistea zilei de duminica

Linistea zilei de duminica nu se compara cu nimic. Poate cu linistea zilei de 1 ianuarie, dar sentimentele care te incearca duminica sunt cu mult mai multe decat in ziua de 1 ianuarie.

Duminica te simti cel mai obosit, de de-o parte obosit dupa o saptamana de griji, munca si tot felul de sentimente, iar pe de alta parte, obosit la gandul ca de luni o iei de la capat. Cu toate. Dar tot duminica e ziua in care nu se intampla nimic. Nu faci nimic, nu te agiti, nu te certi, nu stii nimic si nu vrei nimic. e ca o patura pufoasa din magazinele scumpe. Poate spre seara incepi usor si timid sa faci un plan pentru saptamana care urmeaza. Macar asa, in linii mari, cat sa nu te arunci chiar cu capul inainte intr-o noua saptamana. Tot duminica e ziua in care, pentru toata lumea, ritualul baii e putin mai special decat in alta zi. Avem o noua saptamana in fata, o saptamana pe care e musai sa o incepem curati. Cred ca nu ne dam seama ca undeva in adancul sufletului o luam in fiecare zi de luni, de la capat. Doar ca mergem pe acelasi drum ca saptamana trecuta. Planul pe care ni-l facem in minte este acelasi ca duminica trecuta. Parca am trai intr-o bucla.

La sat, duminica e ziua in care chiar nu se intampla nimic. E meditatie rustica. Oamenii, cand eram eu mica, gateau un dulce bun, de ocbicei chec si se merge in vizita la masa de pranz. Duminica era zi de lene absoluta, de pus tara la calepe termen lung, de povestit vise sau barfe. Cand eram la Craiova, la bunici, era zi de cornulete sau gogosi, cu cacao cu lapte. La sat ajungeai sa te plictisesti de plictiseala duminica.

In duminica unui weekend trecut am fost din nou spontani. Plecasem sa vizitam o crama , ca duminica, cu relaxarea ca gand principal.Si brusc, in ora pranzului, ne-am trezit in drum spre Plescoi sa luam pastrama si carnati. Am fost spontani duminica, in ziua in care de obicei doar iti schitezi visele pentru saptamana viitoare, in ziua in care nu mai poti fi spontan.

Cu toate gandurile de mai sus m-am trezit intr-o zi de luni. Cum ar fi daca nu am mai astepta? De ce ai nevoie ca sa nu mai astepti? De curaj oare? De ambitie? Sau pur si simplu trebuie sa iti vina ,,foame,, de a te apuca o data?

Comments

  1. Monica

    Linistea zilei de duminică este ca o adiere revigorantă în tumultul vieții moderne. Acest articol m-a făcut să reflectez asupra importanței de a ne rezerva timp pentru noi înșine și de a ne încărca bateriile într-o lume mereu agitată. Duminica, cu aura sa liniștită și calmă, ne oferă o oportunitate neprețuită de a ne conecta cu sufletul nostru, de a ne bucura de momentele de singurătate și de a ne refuza din nou un ritm frenetic. Este momentul potrivit pentru a răsfăța simțurile cu o lectură relaxantă, o plimbare în natură sau pur și simplu a petrece timp în compania celor dragi. Linistea zilei de duminica este ca un dar prețios pe care ni-l oferim nouă înșine, iar acest articol ne reamintește să prețuim această oază de calm în haosul cotidian. Să ne bucurăm de fiecare moment de liniște și să cultivăm armonia interioară pentru a ne încărca energiile pentru săptămâna ce urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *